måndag 10 december 2012

Påsksticka med Arne o Carlos

Jag har börjat redan nu, förbereda inför påsken. Jag har lånat "Pääsiäiskoristeet" av Arne o Carlos från biblioteket (i Vörå). Någon svensk utgåva finns inte ännu och därmed ingen bok på det lokala biblioteket. Jag har börjat sticka till påsk, dels för att jag har inplanerat en kurs i att sticka just dessa påskkulor, men också för att jag tycker att de är så fina. 

Boken är lättläst och visst kunde jag ha ett exemplar av denna finska bok. Jag förstår bra hur jag skall sticka eftersom Arne o Carlos mönster är väldigt lätta att följa. 

Boken finns att låna på alla större bibliotek i landet. Boken kan även beställas via Adlibris eller Oiva-Ommel.

Den här påskharen har jag börjat sticka. Enkelt och roligt :)


En fot, en arm och en till arm på gång. Man skall fylla foten med ull innan man stickar vidare. Jag har varken ull eller vadd hemma nu så det får vänta. Arne o Carlos fyller sina bollar och dockor med Rauma ull. Det har jag ännu inte testat på, men garanterat blir bollarna både mjukare och enklare att forma än med fyllnadsvadd.


Den här bollen tycker jag är den allra vackraste de stickat.

Fina påskblommor som jag också  skall sticka så småningom.

Ett jättefint påskträd med många fina påskkulor och påskägg.


Jag har beställt mera Rauma finullsgarn nu. Det går att beställa från Oiva-Ommel.  Ett nystan  på 50g kostar 4,80e. Postkostnader på 5e för maksibrev + möjliga kostnader för postförskott betalning. Jag antar att man får räkna med 10 e i frakt. Förhoppningsvis är det värt det. 


2 kommentarer:

  1. Det som är så bra med stickning är ju att man kan förstå det nästan oavsett vilket språk det än är skrivet på =). Tycker också att den stickade kulan är riktigt fin. Har tänkt sticka påskpyntet i år. Ska bli kul =).

    SvaraRadera
  2. Så roligt att du också skall sticka. Mycket stickglädje önskar jag dig!

    SvaraRadera